LANDSCAPE URBANISM - INVESTIGATION - LANDFILL VACARISSES

Team: anna bonet. sara machado. bjorn stuermi

LAYER BY LAYER | This project was generated from the following reflections: the transformation of a valley on a plateau based on the accumulation of waste; the identification of the most significant spots; and the great visual impact of the landfill from the village of Terrassa. That has led to identify the place through the own process over time: place formed layer by layer.

Adapting to the morphology of terrain we propose 5 slopes and 7 platforms. The deformation of the slopes starting from 1/3 to 1/6 to differentiate special spaces and direct visual lines, has created wetlands at the foot slope, a forest and a pedestrian path where the platforms overlook the landscape. The vegetation has been chosen according to the morphology of the elements and its conditions. This was, the slopes are covered with shrub vegetation to protect from erosion, and enable the visual recognition of the layers. The platforms were covered with leguminous crops to enrich the soil and prepare it for possible future colonization. The tree species chosen are typical of the local. It is proposed to reconstitute the forest on the northeast. On the platforms trees have been planted on the edge of the fields while in the slopes are located alternately. And finally, to mark the resting points of the route, we opted for a spectacular flowering species.

aterro_sanitario1 aterro_sanitario1
aterro_sanitario1 aterro_sanitario1
aterro_sanitario1 aterro_sanitario1